Wobbling Ferrari mora se Bet365 usredotočiti na prioritete nakon odlaska Jamesa Allisona

Veliki komad papira potreban je za popis problema s Ferrarija. Imaju problema s njihovom aerodinamikom, njihovom šasijom, njihovom strategijom, njihovom kvalifikacijom i sposobnošću da dobiju najviše od svojih guma. Motor je snažan, ali očekujete od Ferrarija – to je sve drugo što se dokazuje teško.

Bitno je došlo do neuspjeha u razvoju s njihovim aero i podvozjem. Međutim, postoji i otvori Bet365 račun ustrajan stav da su politika i menadžment dominantniji od inženjerske strane stvari. Nicco Rosberg oduševljava obožavatelje njemačke GP-a tako što će Lewisa Hamiltona poljubiti u pole. Pročitajte više

Osjeća se malo neugodno 2014., kada Ferrari nije uspio pobijediti na jednoj utrci i Bet365 prekinuo ih je odlazak njihovog predsjednika, Luca di Montezemolo.59-godišnji seoski talijanski nedavno je molio kritičare i medije kako bi dopustili timu “da radi u mir”. Moglo bi se dogoditi da je momčad bila talijanska motosportska opsesija. Ferrari će dobiti mir samo kada ponovno počnu osvajati, kao što su to učinili redovito u prvih pola desetljeća stoljeća. Ali nakon odlaska prošlog tjedna svog uglednog tehničkog redatelja Jamesa Allisona, oni se moraju preusmjeriti prije nego što još jednom mogu krenuti naprijed. Allisonova druga uloga u Maranellu trajala je samo tri godine. Vjerojatno nije bio tamo dovoljno dugo da bi učinio potrebne duboke promjene. Tek je prije dvije godine uzeo sveukupno zadatke tehničkih pitanja.Barem je donio neku naredbu nekom neorganiziranom timu. Međutim, 48-godišnji Englez sada treba slobodu provesti Bet 365  najbolja sportska kladionica vrijeme sa svojom djecom nakon iznenadne smrti njegove žene od meningitisa u ožujku, koji poslao cijeli Ferrari tim u razdoblje žalosti. Allison je zamijenio Mattia Binotto, stari šef motora momčadi.

Jock Clear, Ferrariova vođa agresivnih aktivnosti, kaže: “Tim će morati naporno raditi kako bi pokrio praznine – Mattia će trebati pomoći i moramo se povući zajedno. Nema sugestija da može ući u ulogu koju je James radio i pokriva pozadinu, ali Ferrari se zalaže za sklapanje u područjima gdje je James bio jak.Čovjek njegovog kalibra će biti propušten. “Ali postoji osjećaj da su Ferrari okrenuti leđa na Allison najveće naslijeđe i vraćaju se na njihove loše stare načine – koncentrirajući sve svoje napore na ovogodišnjem auto kada bi trebali imati barem jedno oko na izazove 2017. Arrivabene je nedavno izjavio: “Ludi se razgovarati o idućoj godini – moramo se usredotočiti na ovu godinu.” Ali Allison mi je rekao Unibet Hrvatska posljednje godine: “Ako sam morao biti besmislen, glavni doprinos koji sam napravio bio je izbiti iz začaranog cirkusa koji su bili Ferrari, koja je trebala započeti godinu s ne najboljim automobilom i onda bacati sve napore iza tog automobila, koji imaju nekakav nasilni napad na prvenstvo koje je već izgubljeno. Pljačkali smo budućnost Petra da plati sadašnje Pavla.Iznimno plaćate ako zanemarite budućnost. ”

Čudno, iako o organizaciji koja čini neke od najljepših cestovnih automobila na planetu, Ferrari su inovativno konzervativni trkaći tim. Nema ničega dokaza o izumu i kreativnom ponašanju koji su posljednjih godina vidjeli Red Bull i Mercedes. Čak i kada se to ispravno nađu, naći će se način da se griješi. Loši strategijski pozivi vjerojatno su koštali pobjedu Sebastiana Vettela u Melbourneu i Montrealu. Bilo je i drugih, ali to su bili najočitiji primjeri. U Australiji su, nakon ponovnog pokretanja, poslali Vettela – koji je vodio utrku – na super meke gume, kako bi se osiguralo da će morati ponovno zaustaviti. Nasuprot tome, Mercedes ‘Nico Rosberg bio je posrnut s medijima i prešao na pobjedu.Tada je u Ferrari Ferrari opet bacio Vettelovu prednost kada je virtualni sigurnosni automobil ušao u igru. Odluka o zadržavanju Kimi Raikkonen za iduću godinu pokazala je određeni nedostatak avanture; taciturn Finn je gotovo 37 i nije baš dobar kao on, unatoč nekom impresivnom radu ove godine. Gary Anderson, sada pundit, ali koji je jednom vodio Jordana, ima rješenje. “Ako bi imali Ross Brawna kao tehničkog menadžera i Adrian Neweya kao tehničkog ravnatelja, bili bi u redu. Oni su izgubili nešto na inženjerskoj strani i to je ono što čini automobil uspješnim. Možete imati najbolje upravljanje na svijetu, ali inženjerska strana je ono što računa. “